Maak een gebruiksaanwijzing voor je team

Dit idee bestaat uit het maken van een gebruiksaanwijzing van jezelf en elk teamlid in je team. Doel hiervan is om elkaar (nog beter) te leren kennen en rekening met elkaar te houden en zo optimaal met elkaar te communiceren en samen te werken.

Je kunt dit doen door van elk teamlid een basketbal- of voetbalplaatje te maken van elk teamlid (zie voorbeeld hierboven) met op de achterkant een korte beschrijving van jezelf en je ‘gebruiksaanwijzing’.

Als leidinggevende kun je ook deze gebruiksaanwijzing maken, zodat je team weet wat jouw leiderschapsstijl is en hoe je in elkaar zit. Dit zijn de 6 onderdelen die je in je gebruiksaanwijzing kunt opnemen:

  1. Mijn stijl
  2. Waar ik van houd
  3. Waar ik geen geduld voor heb
  4. Hoe je het beste met me kunt communiceren
  5. Hoe je me kunt helpen
  6. Wat mensen vaak niet goed van me begrijpen

Hier vind je een voorbeeld van de gebruiksaanwijzing van leidinggevende Abby:

Nb. Overige informatie van dit item op de Happy100AtWork site beschikbaar