Frank van Massenhove over “Beter presteren en liever werken”

Dit is een artikel en presentatie van Frank van Massenhove over “Beter presteren en liever werken”.

Frank Van Massenhove is een overheidsmanager met een missie. Onder zijn leiding werd de FOD Sociale Zekerheid in België omgevormd tot een voorbeeldorganisatie, waar ook veel privébedrijven inspiratie in zoeken en vinden.

Ambtenaren mogen er hun eigen chefs beoordelen en een overgrote meerderheid van het personeel mag thuis werken. Zo’n vooruitstrevend hr-beleid wordt nog altijd argwanend bekeken. Ten onrechte, beweert (en bewijst!) Van Massenhove. Stop met te zeggen waar en wanneer je werknemers moeten werken. Kijk in de eerste plaats naar hun resultaten. It’s all about the results.

Op de FOD Sociale Zekerheid zijn de prikklokken stilgevallen en toch wordt er harder en efficiënter gewerkt. Frank Van Massenhove vertelt hoe dat kan. En waarom een andere kijk op werken nodig is.

Een (Nederlandstalig) artikel over zijn presentatie is hier te lezen en je kunt het filmpje van zijn presentatie hieronder bekijken.