Sterke kanten kaartspel

Met behulp van dit kaartspel maak je je sterke kanten tastbaar. Het kaartspel bevat 24 wetenschappelijk onderbouwde sterke kanten.

Wat zijn sterke kanten?

Iedereen heeft positieve eigenschappen, maar niet iedereen weet wát zijn of haar sterke kanten zijn. Uit onderzoek blijkt dat als je jouw sterke kanten beter kent en meer gebruikt, je gelukkiger en succesvoller bent. Die positieve eigenschappen van jou zijn jouw manier om uitdagingen aan te gaan. Je herkent je eigen sterke kanten omdat ze je energie geven, ze bij je passen en je er goed in bent.

De 24 VIA Character Strengths zijn uitgebreid onderzocht. Iedereen heeft ze, hoewel sommigen je meer zullen liggen dan andere sterke kanten. De 5-7 sterke kanten die het meest bij je passen zijn jouw kenmerkende sterke kanten. Het blijkt dat mensen die hun kenmerkende sterke kanten meer inzetten,  bijvoorbeeld gelukkiger zijn en beter werk leveren. De ‘lagere’ sterke kanten zijn niet zozeer zwaktes, maar ze kosten wat meer moeite, geven niet zoveel energie en passen minder bij je.

Informatie over het Sterke kanten spel:

 • Wat is het?
  • Met dit kaartspel maak je sterke kanten tastbaar, met heldere beschrijving en inspirerende symbolen. Het kaartspel bevat de 24 wetenschappelijk onderbouwde sterke kanten – VIA Character Strengths – en een overzichtskaart. Daarnaast zijn er 12 oefeningenkaarten om met de sterke kanten te werken in coaching, training, teams of voor jezelf. De 24 sterke kanten zijn verdeeld in 6 categorieën (waarden of deugden), voor elke categorie is ook een kaart met uitleg en vragen over die waarde. Tot slot zijn er enkele instructiekaarten, met o.a. uitleg over wat sterke kanten zijn.
 • Voor wie is het?
  • Het spel is bedoeld voor trainers, coaches, HR-professionals en anderen die de sterke kanten van mensen willen helpen ontwikkelen. Gefundeerd in de wetenschap van de positieve psychologie en praktijkervaring kun je direct met dit kaartspel aan de slag.
 • Wat is het doel?
  • Je kunt je sterke kanten ontdekken, beter leren begrijpen of meer toepassen. Andere oefeningen kun je doen met teams of collega’s: leer elkaar kennen en versterk elkaar!
 • Hoe werkt het?
  • Het kaartspel kun je inzetten voor allerlei doeleinden. Denk aan (loopbaan)coaching, persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, kennismaking, therapie, etc. Het kaartspel ondersteunt je bij het werken met sterke kanten. Uitgebreide informatie over deze sterke kanten vind je bij het VIA Institute.
  • Als je je doelen helder hebt, kun je aan de slag. Je kunt de vragenlijst doen om een eerste indruk van sterke kanten te krijgen. Je kunt de 24 sterke kantenkaarten uitleggen en kijken wat er bij je past. Met de 12 oefeningenkaarten kun je aansluitend bij de doelen aan de slag met sterke kanten. 
 • Waar te verkrijgen?
  • Het Sterke punten spel is hier te verkrijgen.
 • Prijs?
  • Euro 25,- (incl btw).